Underbara Italien!

Det är så himla skönt här, vädret är underbart, maten är supergod och allting! Det finns inget bättre än att bara få ta det lugnt, sola, läsa en bra bok, springa ner och kasta sig i havet, ha roligt ihop med familjen. Jag saknar mina vänner, min älskling, familjen hemma osv. Man slits lite mellan hemlängtan och längtan efter att få stanna här i flera veckor. Haha igår ville jag hoppa av skolan, flytta till italien, köpa en egen gård och odla vindruvor och citroner för resten av mitt liv. Men det skulle bli lite enformigt, tycker ni inte? Men då måste Julian bo med mig, för kan inte leva utan honom :) Hahha nej, jag skojade. Men visst vore det skönt att ha ett hus i Italien, någonstans längs kusten..
♥Resor 2010-2013 | | Kommentera |

Firenze

Igår var vi i Florens, hela dagen i princip. Det är en storstad här i Italien. Staden var fin, fanns häftiga byggnader, är så fascinerad av detaljerna. Men det är helvetets stad om du åker bil dit. Det tog oss ca en och en halv timme att hitta en jävla parkeringsplats!? Överallt står skyltar med parkeringsförbud fast det står fullt med bilar, det står skyltar om att dom bärgar bort alla bilar som står där, vissa gator fick man inte ens köra in på. Och dom har skrivit allting på italienska? Vi ba k? Liksom, hur ska turister fatta vart man får köra och inte köra, parkera och inte parkera? Det var ett jävla kaos. Fysate. Jag åker aldrig bil dit. ALDRIG. Det var jobbigt fast det inte ens var jag som körde, förstår inte hur pappa orkade..

.
Fast däremot åker jag gärna till storstäder och tittar, men kanske då bo lite utanför och sen åka kommunalt in. Så gjorde vi när vi åkte till Milano, tog tåget. Skitsmidigt! Aldrig mer med bil. Det var väldigt varmt, nästan bastu när vi gick runt. Men kyrkorna, byggnaderna och torgen var jättefina verkligen. Vi tittade lite i butiker men hann inte köpa något. Stressigt jämt. När vi åkte därifrån var alla helt slut. Det tog 2 och en halv timme hem till Lido Adriano. Kändes mycket längre. Jättesegt.
.
Väl hemma åt vi middag i lägenheten, spelade yatzy, kollade på Solsidan och umgicks. Gick och la mig hyffsat tidigt. Imorse gick vi upp tidigt och har legat på stranden sen 10. Det är verkligen varmt. Just nu är vi på cafét med wifi och äter lunch. Åt bara en pizzaslice, är inte så hungrig. Först var jag.. Men inte nu :p HAHA logiskt. Ska träffa Viktor och pappas kompis snart, dom kommer hit. Vi ska väl tillbaka till stranden sen, idag ska vi bara sola och bada!
Haha ser ni vägen genom berget från Rocca till Florens , hahah ser ut som en spaghetti.
Sjuukta detaljer, men det är så fint.
Ser ni vilken söt liten colaflaska och spriteburkar? Iiiip!

 

♥Resor 2010-2013 | | Kommentera |

Bella notte

Vi var ute på en promenad nu på kvällen. Först satt jag, Viktor och syrran på vårt rum och spelade kort medan dom andra var och kikade i en ostkällare, vinkällare och kanske matkällaren också? Han som äger restaurangen har fullt med mat och annat som han förvarar i flera år. Pappa hittade en vinflaska från 41 tror jag, som kostade 10 000 kr. Sjukt va? Han köpte den inte. Han såg den bara :) Det är ju häftigt. Kanske ska börja samla vinflaskor nu, så kanske dom är värda något om 60 år? :D
.
Vi gick runt och tittade lite. Såg en skylt där det stod något om pizzaparty, som vi missat när vi åt middag i flera timmar hahaha . Alla blev helt deppiga :p HAHAHAHA en jätterolig sak som jag måste säga till er. När vi var påväg tillbaka till vårt rum, så gick jag och Marre och pratade om allt möjligt. Jag pratade väl mest och hon lyssnade. Sen helt plötsligt ser jag en kille stå utlutad från sitt fönster och prata i telefon, ca 2-3 meter framför mig. Och jag blev så chockad för var helt oförberedd på att någon huvud skulle sticka ut från fönstret.. Så.
Jag: Oj shit! Vad rädd jag blev haha *Försöker säga det diskret till Marre (som jag trodde redan sett honom) så att han inte ska fatta att jag blev rädd*
Marre: AAH! *Gallskrek och hoppade till*
Jag: *Noterade att Marre inte sett honom och börjar asgarva*
Killen började också skratta och sa ett "escosi" när vi gick förbi (ursäkta/förlåt) hahahaha. Fan vad jag garvade!  Det var roligare när man var där :p
.
Imorgon ska vi som sagt till Florens, det är en storstad. Dundundun... SHOPPING! Eller? Får se. Ska sova nu iallafall. Eller, kommer nog läsa först för är inte ens trött :) Godnatt!
Såhär ser min nya klänning ut på :)
♥Resor 2010-2013 | | 2 kommentarer |
Upp